Dobrý den, chci se zeptat jestli mám nárok na příspěvek na péči,který měl být vyplacen mé matce po jeho přiznání. Z důvodu nemoci jsem potřeboval moji matku umístnit do ústavu se stalou péčí, to není v dnešní době možné bez příspěvku na péči. Zažádal jsem o tento příspěvek na Odboru sociální péče 25.04.2007 a o matku a její domácnost se staral nadále sám. Na Odboru sociální péče mi bylo sděleno, že po přiznání příspěvku bude příspěvek vyplacen zpětně k datu zažádání. Dne 17.srpna 2007 mi matka zemřela. Dnes 20.09.07 si vyřizuji dědictví.
Na dotaz u Odboru sociální péče mi sdělila sociální pracovnice, že v srpnu byl příspěvek přiznán, ale po zjištění, že matka zemřela bylo vše zastaveno a nárok na tento příspěvek by měla jen osoba, která by žila ve společné domácnosti, mé osoby se to týkat nemůže neboť nemám shodné bydliště. Co to znamená žít ve společné domácnosti? Nikdo jiný s matkou nežil než já, udržovalpořádek v domácnosti,zajišťoval stravu, nakupoval, pral, staral se o veškeré poplatky, doprovázel na úřadech a u lékařů. Přes víkend bydlela matka v mém bytě s mojí rodinou. Není to tak trochu společná domácnost? Mohu se dožadovat příspěvku, který náležel mé matce?